
PORCIJU SKAITS: 6
GATAVOŠANAS LAIKS: VAIRĀK PAR STUNDU.
INGREDIENTI:
MĪKLAI
- 35 g krējuma cepumu
- 1 karote sviesta
- 1 karote cukura
KRĒMAM
- 230 g svaiga (mīksta) siera
- 1 ola
- 50 g cukura
- 2 pilieni mandeļu ekstrakta
SERVĒŠANAI
- 6 karotes džema
- Daži augļi
- Dažas ogas
- Mazliet pūdercukura
PAGATAVOŠANA
- Cepumus ar sviestu un cukuru sablenderē.
- Kēksiņu formiņās ieklāj speciālos papīriņus. Sablenderēto masu ieliek formiņās, piespiež ar karoti, veidojot pamatni.
- Ar mikseri sakuļ svaigu (mīkstu) sieru, cukuru, olas un mandeļu ekstraktu. Ielej masu kēksiņu formiņās.
- Cep cepeškrāsnī, kas ir iepriekš uzkarsēta līdz 170 °C apmēram 25-30 minūtes. Gatavos kēksiņus atdzesē, tad ieliek ledusskapī uz 1 stundu.
- Pēc stundas izņem no ledusskapja un noņem papīriņus. Kēksiņus dekorē ar ievārījumu, augļiem un ogām, tad apkaisa ar pūdercukuru.