Saldie ēdieni, kas pagatavoti uz grila, kāpēc ne?

Kad vasara rit pilnā sparā, daudzi cilvēki vairs nevēlas pavadīt brīvo laiku, pasīvi skatoties televizoru vai elpojot pilsētas putekļus, kas paceļas no karstā asfalta, tādēļ viņi paņem visu nepieciešamo un dodas pie dabas. Bet kas var iedomāties atpūtu bez grilētiem ēdieniem?

Kivi marinādē marinēti šašliki, pikanti vistas spārniņi, amerikāņu burgeri... Bārbekjū grils ir unikāla ierīce, kuru var izmantot praktiski jebkuru ēdienu pagatavošanai, sākot ar gaļas un zivju ēdieniem un beidzot ar gardiem desertiem. Jā, tieši tā, desertiem. Maz cilvēku zina, ka ar grila palīdzību var pagatavot pat saldo pīrāgu. Tas var kļūt par jūsu “firmas ēdienu”, vai pat par tradicionālo maltīti, ar kuru varēsiet palutināt citus izbraukumos pie dabas. Šeit jūs atradīsiet dažas vienkāršas saldo ēdienu receptes, kas tiek pagatavoti uz grila, un kurus jūs varēsiet viegli pagatavot pat meža vidū.

Banāni šokolādes un „Mascarpone” siera krēmā

Nepieciešami produkti: 
  • 8 vidēji lieli banāni;
  • 250 g „Mascarpone” siera;
  • Pusi tējkarotes kanēļa;
  • Viena tējkarote pūdercukura;
  • Viena ēdamkarote ruma (šī sastāvdaļa nav obligāti nepieciešama, bet, pievienojot to banāniem, tie kļūst fantastiski);
  • Melnas vai piena šokolādes tāfelīte, pēc jūsu izvēles.

Iesakām sagatavot deserta pildījumu jau iepriekš, lai tas varētu sarecēt. Vispirms labi sajauciet „Mascarpone” sieru ar kanēli, pūdercukuru un rumu. Ielieciet iegūto masu ledusskapī un atstājiet uz 30 minūtēm. Kamēr pildījums atrodas ledusskapī, jūs varēsiet nomazgāt banānus un sagatavot visu nepieciešamo līdzņemšanai braucienam pie dabas.

Kad grils ir pietiekami uzkarsis, uzlieciet uz tā banānus ar visu mizu un cepiet, līdz banānu iekšpuse kļūst mīksta, apmēram 10 minūtes. Lai banāni nepārceptos, tie visu laiku ir jāapgriež. Pēc cepšanas, banāni uzmanīgi jāsagriež visā garumā. Tad ielieciet tajos dažus šokolādes gabaliņus un sagatavoto „Mascarpone” krēmu. Tas ir viss! Jūs varēsiet visus patīkami pārsteigt.

Neparastie bumbieri

4 personām:
  • 2 lieli vidēji cieti bumbieri;
  • 40 g sviesta;
  • 4 tējkarotes medus;
  • 140 g timiāna
  • melnie pipari.

Vispirms, pagatavojiet bumbierus: nomazgājiet, pārgrieziet uz pusēm un izņemiet visas sēkliņas un serdes. Tad uztaisiet mazus caurumiņus un piepildiet tos ar medu un sviestu, augšējā daļā uzkaisiet timiānu, ietiniet bumbierus alumīnija folijā un novietojiet uz grila. Cepiet apmēram 12 minūtes, līdz tie kļūst mīksti, tad pārkaisiet ar melnajiem pipariem. Neikdienišķā kombinācija, bet saldums, kam ir pievienots timiāns un melnie pipari, rada patiesi neparastu garšas simfoniju. Un tas aizņem tikai 20 minūtes.

Augļu iesmiņi saldummīļiem 

Ja šī ir pirmā reize, kad esat nolēmis pagatavot grilētu desertu, vai jums vienkārši negribas veltīt tam daudz laika, kuru jūs labāk varētu pavadīt veldzējoties relaksējošā ezera ūdenī, mēs iesakām jums izmēģināt visvienkāršāko grilētā deserta recepti, kas patiks gan bērniem, gan pieaugušajiem.  

Jums būs nepieciešams:
  • zefīrs “Marshmallows”; 
  • jūsu mīļākie augļi vai ogas. Tie var būt: zemenes, arbūzs, persiki, ananāsi, banāni un vesela virkne citu vasaras labumu.

Pagatavošana ir tiešām ļoti vienkārša: uzduriet uz koka iesmiņa augļus, “Marshmallows” zefīra gabaliņus, tad atkal augļus vai ogas utt. Uzlieciet iesmiņus uz nedaudz atdzesēta grila un cepiet, līdz tie kļūst garšīgi brūni. Šādu oriģinālu “šašliku” varat pasniegt ar dažādiem sīrupiem vai saldējumu. Labu apetīti!