Pievienojies SMART NET un ietaupi! Pievienoties

Avokado krēmzupa


PORCIJU SKAITS: 4
GATAVOŠANAS LAIKS: APTUVENI 20 MIN.

INGREDIENTI
  • 3 avokado augļi (lieli, nobrieduši)
  • 400 mililitri dārzeņu (vai vistas) buljona
  • 0,5 sīpola
  • 1 laims
  • 3 karotes biezpiensiera (vai kausēta)
  • 3 karotes saldā krējuma (labāk 12%)
  • 1 šķipsniņa koriandra (vai pētersīļu)
  • 1 ķiploka daiviņa
  • Sāls pēc garšas
  • Pipari pēc garšas
  • Tabasco mērce pēc garšas (pēc izvēles)
  • Nedaudz sviesta
 
PAGATAVOŠANA
  • Uzvāra buljonu un ļauj tam atdzist. Buljonu var pagatavot iepriekšējā vakarā vai arī izmantot buljona kubiciņu.
  • Apcep sasmalcinātus sīpolus sviestā līdz zeltainam brūnumam. Pievieno sasmalcinātu ķiploku un vēl nedaudz apcep, līdz tie ir pilnīgi mīksti.
  • Buljonam pievieno sīpolus, ķiplokus, tējkaroti laima sulas, avokado un sasmalcina līdz viendabīga krējuma konsistencei. Atdzesēšanai ieliek krēmzupu ledusskapī (varat pasniegt arī istabas temperatūras krēmzupu).
  • Sieru, saldo krējumu un pus-laima sarīvētu miziņu sakuļ līdz viendabīgai masai.
  • Zupu ielej bļodiņās, pieliek karoti krējuma, pārkaisa ar zaļumiem, pievieno piparus. Aso ēdienu cienītājiem iesakām pievienot Tabasco mērci.