
PORCIJU SKAITS: 4
GATAVOŠANAS LAIKS: APTUVENI 20 MIN.
INGREDIENTI
- 3 avokado augļi (lieli, nobrieduši)
- 400 mililitri dārzeņu (vai vistas) buljona
- 0,5 sīpola
- 1 laims
- 3 karotes biezpiensiera (vai kausēta)
- 3 karotes saldā krējuma (labāk 12%)
- 1 šķipsniņa koriandra (vai pētersīļu)
- 1 ķiploka daiviņa
- Sāls pēc garšas
- Pipari pēc garšas
- Tabasco mērce pēc garšas (pēc izvēles)
- Nedaudz sviesta
PAGATAVOŠANA
- Uzvāra buljonu un ļauj tam atdzist. Buljonu var pagatavot iepriekšējā vakarā vai arī izmantot buljona kubiciņu.
- Apcep sasmalcinātus sīpolus sviestā līdz zeltainam brūnumam. Pievieno sasmalcinātu ķiploku un vēl nedaudz apcep, līdz tie ir pilnīgi mīksti.
- Buljonam pievieno sīpolus, ķiplokus, tējkaroti laima sulas, avokado un sasmalcina līdz viendabīga krējuma konsistencei. Atdzesēšanai ieliek krēmzupu ledusskapī (varat pasniegt arī istabas temperatūras krēmzupu).
- Sieru, saldo krējumu un pus-laima sarīvētu miziņu sakuļ līdz viendabīgai masai.
- Zupu ielej bļodiņās, pieliek karoti krējuma, pārkaisa ar zaļumiem, pievieno piparus. Aso ēdienu cienītājiem iesakām pievienot Tabasco mērci.